Wednesday, 17 August 2011

Bile AMANAH diperkotak katikkan....:-(

Fiiiieeeewwwwhhhh....sangat sedih apabila orang yang lebih tua atau warga emas masih berperangai seperti budak yang belum baligh...ayyooo....ak sebagai pekerja yang amat setia kepada majikan 
ku ....agak keterlaluan..hehehehe....haruslah pegang amanah yang bos ak beri kat ak..dah lah ni first time ak keje so ak kene lah keje betol2...

Aku x tau lah kenapa  hanya kerana mahu minta diskaun ,amanah sanggup diperkotak-katikkan .,..bukan diperkotak katakkan ok...pagi 2 ak keje macam biase...tibe2 ade pelanggan yang datang nak beli tudung n minyak wangi...ok lah 2..ak sebagai orang yang lebih mengejar komisyen haruslah berbunge2 di dalam hati...hehehehe...tapi yang x sedapnye bile time nak bayar..kok ye pon nak tawar menawar jangan lah sampai nak ajar ak jadi manusia yang pecah amanah....

Hamba Allah: ala dek,kire 20 ringgit je la perfume 2...
aku              : x boleh la encik,saye boleh bagi 23 ringgit je...
                       itu amanah bos saye...
Hamba Allah : alah,asyik nak amanah je...sampai bile nak maju...

aku terkedu n rase nak sekolahkan balek je pak cik 2...Astaghfirullah...naseb bek iman ak ok lagi...sebab bulan pose...itulah manusia sanggup ketepikan urusan akhirat semata mata untuk kepentingan sendiri...

rase macam nak peace macam ni kat pak cik 2
So,ak hanye mampu berdoa semoga x de lagi customer yang macam 2...

k, i2 je yang ak nak membebel...tq ye bace smpai habes..sememangnye anda seorang yang comel sedunia...hehehehe










3 comments:

Cik Mimie said...

pakcik2 pun tak tau nak amanah ke?
oh my......

Haneesa Fuad said...

tau x pe..pergh..mase 2 aku rase cam nak cakap cam ni je ngan pak cik 2..."pak cik,orang yang x amanah 2 la yang menyebabkan rasuah macam cendawan...

Cik Mimie said...

agak2 pakcik tu terkedu x??heehe..
ke xde rase pape..
bawak2 bertaubat la pakcik